Groepswandeling

Voor de groepswandeling is het heel belangrijk is dat uw hond de beginselen van de basis gehoorzaamheid onder de knie heeft. Hiermee wordt bedoeld zitten, eventueel liggen en niet te vergeten het hierkomen. Honden die voor het eerst meegaan, lopen aan een lange lijn zodat ze kunnen wennen aan de groep en aan ons. Sociale omgang met andere honden en mensen is voor een groepswandeling een vereiste. Dit om onnodige risico’s te vermijden.

Mocht uw hond hier moeite mee hebben dan kunnen wij hieraan werken in individuele wandeling of privé sessies.  Honden met angstagressie, of licht dominante agressie, naar andere honden, kunnen bij ons in de uitlaatservice op een positieve manier in aanraking komen met andere honden. Door deze honden mee te laten gaan in een groepje met honden die sociaal vaardig zijn, is onze ervaring en ook uit onderzoek gebleken dat 95% van de honden na verloop van tijd, andere honden beter begrijpt, of in ieder geval accepteert.

Individuele wandelingen

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw hond niet in een groep mee kan of wil, omdat hij/zij angstig is, niet in een auto durft, wellicht te oud of juist te jong is, loops is, niet onaangelijnd kan lopen, agressief reageert op andere honden of ….? Noem het maar op. Omdat wij deze honden niet uit willen sluiten, bieden wij ook individuele wandelingen aan. Deze wandelingen zullen ongeveer een 20 minuten duren en zullen voornamelijk plaats vinden bij een park of grasveld bij u in de buurt. Uw hond krijgt tijdens de wandeling alle aandacht en wordt op zijn eigen, met u vooraf besproken, wijze benaderd.CIMG0437

Puppy wandeling

Uw hond moet minimaal 12 weken oud zijn voor hij met Boemerang Hondenuitlaarservice mee mag. Als uw hond jonger is dan 8 maanden (grote hondenrassen 10 mnd) dan kan hij/zij nog NIET mee met de gewone wandeling. Een wandeling van een uur is dan nog een te grote belasting voor uw jonge hond. Voor kleine honden onder een half jaar en grote honden onder de 10 maanden is het belangrijk dat de activiteit wordt aangepast aan de leeftijd. De gewrichten van zo’n beestje zijn op hele jonge leeftijd nog zacht en kwetsbaar, de spieren zijn nog in opbouw. Het advies van dierenartsen en goede fokkers is dan ook; de maand dat een pup oud is keer 5 min. Wandelen. Dus bijv.
de pup is 3 maanden oud x 5 min. is 15 minuten wandelen (per wandeling)
Bouwt u dit niet goed op, dan is de kans dat de pup last van zijn gewrichten krijgt aanwezig, met alle gevolgen van dien.

Wanneer

Wij wandel 5 dagen per week in de ochtend en in de middag.

In  de avond en in het weekend en feestdagen zijn in overleg.

Maak u niet ongerust als we langer onderweg zijn, wij hebben dan gewoon veel plezier met elkaar.

Geen wandeling

Bij weeralarm en extreem weer gaan de groepswandelingen niet door! Wij doen ons uiterste best dan alle honden aan huis uit te laten dat ze hun behoefte kunnen doen.

Boven 22 graden,extreme kou of ijs kunnen wij de wandeling aanpassen ivm de veiligheid van uw hond.

Dit altijd ter beoordeling van Boemerang Hondenuitlaatservice.

Vervoer

Omdat veiligheid belangrijk is bij Boemerang Hondenuitlaatservice is de bus voorzien van verschillende kennels, welke beschikken over een speciale vloer waarop de honden niet zullen uitglijden. Sommige honden vinden het prettig om alleen te zitten terwijl anderen zich veiliger voelen samen met een ander. Het kan allebei. In de bus zijn benches aanwezig waar de tussenwand verwijderd kan worden zodat ook 2 grotere honden bij elkaar kunnen. Door de honden apart of per twee in een kennel te plaatsen wordt voorkomen dat uw hond tijdens de rit de hele bus doorgeslingerd worden en sluit ik het ontstaan van opstootjes als gevolg van opwinding uit. Tevens zijn er een brandblusser,EHBO-doos en hondendouche aanwezig.

De busen worden wekelijks schoongemaakt en ontsmet.