Home hondenschool

 Nieuwe cursus start 15 januari 2020

  • Theorielessen woensdag van 19.00 – 21.00 uur
  • Praktijklessen zaterdag vanaf 10.00 uur

 Er is een groot verschil tussen opvoeden en trainen.

-Opvoeding houdt in de dagenlijkse omgang met de hond. (sociaal zijn)mobiel foto's en stage 019

-Training is het aanleren van oefeningen, bijvoorbeeld zit.

Wij besteden aan beiden aspecten aandacht omdat wij het belangrijk vinden baas en hond te helpen bij het begrip en respect hebben voor elkaars behoeftes, verlangens maar ook gebreken    ( meestal bij de baas ). Anders gezegd hoe beiden op een goede manier met elkaar om kunnen gaan om daar in het dagelijkse leven van te kunnen profiteren.

Wij willen u als baas leren het gedrag van de hond te lezen en juist te reageren. Teambilding is het sleutelwoord.

Bij ons zijn alle honden welkom, wij hebben veel ervaring in “honden met probleemgedrag”.

Onze lessen worden gegeven baserend op de “clicker methode”.

De theorie moeten we ook niet vergeten, dit is een belangrijk onderdeel van de cursus waar wij veel waarde aan hechten. Theorielessen worden gegeven zonder uw eigen hond zodat u zich volledig op de lesstof kunt concentreren en niet hoeft te letten op uw hond.

In de theorielessen gaan wij in op oa. de behoeftes en het leerproces bij honden. Waarom doet een hond wat hij doet en hoe kan ik als baas daar invloed op hebben. Voor de baas is het handig de lichaamstaal te kunnen lezen. Wat zegt mijn hond, hoe voelt hij zich. Ook de rangorde in een roedel ( gezin ) wordt besproken waarbij het onderwerp kind hond niet mag ontbreken. Verder wordt nog besproken benchtraining,  belonen of straffen en beknopt voeding.

In de praktijklessen leert u het gebruik van de clicker waarmee u alle oefeningen aanleert. Zie ook clickertraining. U bent niet verplicht de clicker te gebruiken wij willen u wel graag kennis laten maken en de mogelijkheden laten zien.